16.8 C
Sofia
21:31 | 31 March 2023
НачалоКриминалниАло измамник взе 17 000 лева от възрастни варненки

Ало измамник взе 17 000 лева от възрастни варненки

47-годишен мъж е задържан за срок до 72 часа за участие в две ало измами, при които потърпевши са възрастни жени от Варна.

Д.К е привлечен към наказателна отговорност като помагач за престъпление. Мъжът е изиграл ролята на „муле“ в измамната схема.

Задържан е на 16 март тази година, след като е установена неговата съпричастност към извършена в същия ден телефонна измама. Установено било, че Д.К. е взел пари, хвърлени през терасата от възрастна жена, като сумата е трябвало да бъде занесена в Румъния. В него са намерени и иззети около 10 000 лева и златни накити.

В хода на разследването е станало ясно, че 47-годишният обвиняем е участвал със същата задача в друга измама, извършена на 14 март. Тогава мъжът е занесъл и оставил в Румъния сума в размер около 7000 лева.

И в двата случая потърпевши са възрастни жени – на 75 г. и на 76 г. Те били измамени при разговор по телефона с непознат мъж, че помагат на органите на МВР за залавянето на телефонни измамници. Жените повярвали, че като се включат в схемата и предадат спестяванията си, ще дадат възможност на полицаи да заловят измамниците.

Работата по двата случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна. Предприети са множество действия за установяване на други участници в измамната схема. По отношение на Д.К. ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ