4.7 C
Sofia
1:02 | 07 December 2022
НачалоРегионални новиниВарнаУкраински бежанци в Златни пясъци на протестират, не искат да бъдат местени...

Украински бежанци в Златни пясъци на протестират, не искат да бъдат местени в държавни бази

И днес се очаква украински бежанци да излязат на протест, този път в комплекса Златни пясъци край Варна.

И днес се очаква украински бежанци да излязат на протест, този път в комплекса Златни пясъци край Варна. Причината е преместването им в държавни или общински бази.

Бежанците се надяват да бъде взето адекватно решение, така че да са спокойни, както и да има яснота за хотелиерите, в чиито бази все още са настанени.

В трите хотела на Преслав Луканов в Златни пясъци са настанени 100 души. Казва, че към момента представители на властите не са се свързвали с хотелиерите и че организацията не е добра.

“Информацията, която имаме е единствено от медиите. за разлика от предното преместване в края на май месец, сега организацията куца. Поне тогава имаше яснота, че ще има автобуси за извозване, влакове, докато към момента това е напълно неясно как ще се случи”, обясни той.
Всички хотелиери регистрират украинските бежанци в единна система.

Настанените бежанци са предимно майки с деца.

“Проблемът с преместването е фактът, че вече започнахме да се интегрираме”, разказва една от тях.
Родителите са намерили работа, много от децата вече посещават български училища, включително имат и лични лекари във Варна.

До момента е ясно, че от 1 до 15 ноември държавата ще се изплати парите за останалите в хотелите бежанци, но има доста неизплатени стари задължения, обясни Преслав Луканов. Притеснението му е, че заради сроковете на разглеждане на жалбите средствата може да се забавят или изобщо да не дойдат.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ