4.4 C
Sofia
8:41 | 09 December 2022
НачалоРегионални новиниВарнаРИОСВ иска спешни мерки от Портних за препълнените кофи с боклук...

РИОСВ иска спешни мерки от Портних за препълнените кофи с боклук във Варна

РИОСВ даде предписания на кмета на Варна за спешни мерки във връзка с неизвозените битови отпадъци.

РИОСВ – Варна даде предписания на кмета на Община Варна за предприемане на спешни мерки и действия за отстраняване на допуснатите замърсявания и нередовното сметосъбиране и сметоизвозване в район „Приморски“ и район „Одесос“ в срок до 05.08.2022 г.

В разгара на летния сезон в инспекцията са постъпили множество сигнали за замърсяване с битови отпадъци и нередовно обслужване на контейнерите за смесени битови отпадъци, образувани на територията на община Варна. Предписано е също осигуряване на достатъчен брой съдове и изготвяне на графици, съобразно увеличения брой население през летния сезон, с цел недопускане възникване на потенциална опасност за човешкото здраве и околната среда.

Община Варна следва да представи в РИОСВ – Варна програма с ефективни мерки и действия за капацитета на разположените контейнери и честотата на извозване на смесения битов отпадъчен поток в срок до 11.08.2022г.

Екоинспекцията ще следи стриктно за спазването на поставените срокове по изпълнение на предписанията. При неизпълнение ще бъдат предприети административнонаказателни действия по Закона за опазване на околната среда.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ