5.1 C
Sofia
18:35 | 27 November 2022
НачалоКриминалниПолицията провери нощни клубове във Варна, в които се предполага, че се...

Полицията провери нощни клубове във Варна, в които се предполага, че се употребяват и/или разпространяват наркотици

В област Варна, както и в областите Бургас, Пловдив и София, са извършени проверки на общо 13 нощни заведения, за които има данни, че на територията им се употребяват и/или разпространяват наркотици. Проверките са наредени от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.

13 нощни клуба в столицата и в три областни града са проверени в рамките на специализирана операция срещу наркоразпространението. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР).

Действията са реализирани в нощта 22 срещу 23 октомври на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна. Операцията е разпоредена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и е проведена под методическото ръководство на сектор “Наркотици” на Главна дирекция “Национална полиция”.

По време на полицейските действия е извършена проверка на 186 лица (за 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент). Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване. Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 – по ЗМВР и 4 – констативни). Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ