Sunday, June 6, 2021
НачалоПолитикаРашков заяви, че ще се срещне със следващия главен прокурор

Рашков заяви, че ще се срещне със следващия главен прокурор

Рашков: "заради бездействието на службите и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас"

„Ще се срещна със следващия главен прокурор“ – това каза вътрешният министър Бойко Рашков на въпроса от „Хоризонт“ ще приеме ли поканата за работна среща, която Иван Гешев му отправи вчера.

„Този главен прокурор е продукт на хората, които бяха обявени вчера от финансовото министерство на Съединените щати“, допълни още Рашков.

Рашков добави, че не би приел покана за среща и от председателя на Антикорупционната комисия и бивш обвинител №1 Сотир Цацаров.

В коментар за наложените санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков по глобалния закон „Магнитски“ служебният вътрешен министър заяви, че заради бездействието на службите и решения на политиците през годините сме поставени в унизителното отношение друга държава да ни казва кои са корумпираните държавни служители у нас.

По повод присъствието в списъка на американското Финансово министерство на заместник -председателя на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков Бойко Рашков призова номиниралата го партия ДПС да поеме отговорността за това и изрази очакване прокуратурата да поеме инициативата и да поиска да му бъде отнет допуска до класифицирана информация.

Паралелно с това вътрешният министър ще разговаря с новия председател на ДАНС какво може да предприеме Агенцията в това отношение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ