Monday, June 7, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаПърва копка за строежа на новата сграда на Карин дом

Първа копка за строежа на новата сграда на Карин дом

На 12 април кметът на Варна Иван Портних, Мая Донева, изпълнителен директор на социалния център  и Христо Димитров от "Планекс" ЕООД направиха първа копка за строежа на новата сграда на Карин дом.

На 12 април кметът на Варна Иван Портних, Мая Донева, изпълнителен директор на социалния център  и Христо Димитров от “Планекс” ЕООД направиха първа копка за строежа на новата сграда на Карин дом. Новият обект ще бъде изграден между ул. “Дойран” и “Кирил Шиваров”. Карин дом е модерен функционален център за предоставяне на комплекс от социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им.

“Прекрасен е поводът, по който сме се събрали днес – сбъдването на една дългогодишна мечта на хората от Карин дом! Първите стъпки бяха направени през 2019 г., когато бе проведен международен конкурс за идеен проект на сградата. Община Варна също се включи като осигури необходимия парцел, където днес правим първа копка. Пожелавам на всички успешен финал на проекта. Поздравявам целия екип за енергията и упоритостта, с която сбъдват тази своя мечта!”, това произнесе кметът Иван Портних.

 

Проектът е дело на UNAS Studio – Биляна Асенова (България) и Саша Чабати (Италия), екип, базиран в Берлин, Германия. Датските Фондации Велукс спонсорират строителството на новата сграда. Плановете предвиждат обектът да бъде завършен до 3 години. В момента екипът на  Карин дом провежда благотворителна кампания за събиране на средства за обзавеждане на центъра. За повече информация: https://karindom.org/dms-karindom-new-building-velux-2020/

 

Снимка: община Варна

Снимка: община Варна

Снимка: община Варна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ