Sunday, June 13, 2021
НачалоЛюбопитноПриказки по телефона”, но в крак с технологиите!   

Приказки по телефона”, но в крак с технологиите!   

Проект на студенти от НАТФИЗ връща спомени за детството  

 

Преди повече от 30 години, когато в България все още няма интернет, справките по стария стационарен телефон са били нещо обичайно. Сред любимите номера на малки и големи е бил номер 177. Защото отсреща са разказвали приказки. 

Времената днес са много различни, а за много вече пораснали деца това е един мил спомен от детството.  Сега студенти по актьорство за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ са нарекли новия си проект “приказки по телефона”. Те са прекрасни разказвачи, но сега, когато кукленият театър не работи, децата могат да ги чуят чрез много приказки във Фейсбук, под формата на записани аудиофайлове. 

София Трейман – автор на проекта „Приказки по телефона“ споделя, че желанието на студентите е било да създадат кътче, където за миг да избягаш от реалността и да се потопиш в приказния свят, където доброто винаги печели. 

Децата имат възможност да се насладят на приказките Джани Родари, Доналд Бисет, Братя Грим, Валери Петров, Йордан Радичков и Ангел Каралийчев. 

В инициативата се включва и един от преподавателите на студентите по „Актьорство за куклен театър“ в НАТФИЗ – главен асистент Михаела Тюлева 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ