Monday, June 7, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаПотънал кораб смути варненци (СНИМКИ)

Потънал кораб смути варненци (СНИМКИ)

Снимка в най-популярната група във фейсбук – „Забелязано във Варна“ предизвика объркване в много от участниците в нея, които изтръпнаха заради гледката на потъващ кораб

 

      снимка: Ivaylo Velikov, ето и линк към поста в "Забелязано във Варна"

Всъщност корабът не бедства, а потъването му е напълно съзнателно, защото става въпрос за кораб – док. На плавателния съд „Eagle” ще бъде натоварен друг кораб. Операцията е сложна и затова преди дни в обновените тренажорни комплекси на Технически университет – Варна се проведе симулация и експертно обсъждане.

Уникалната по рода си операция предвижда извеждането на офшорния кораб “OCV Ecellence” от кей на “Булярд” АД и поставянето му върху кораб док ” Eagle”. Операцията е изключително сложна и прецизната симулация осигурява допълнителна сигурност и повишава безопасността по време на буксировката, в която е ангажиран интернационален екип, съобщиха от ТУ – Варна. Голяма част от операцията ще се води от кап. Кен Бекеволд Opperations Manager / Loadmaster на Норвежката фирма Offshore Heavylift Transport.

                              визуализация: ТУ Варна

По време на предварителните брифинги проведени при Капитана на Пристанището КДП Енчев и последващите симулации в симулатора в ТУ – Варна, той остана изключително впечатлен от подготовката на екипа, който ще участва в операцията. В операцията по позиционирането върху кораба док на „OCV Excellence“ ще участват най-съвременните азимутални влекачи, с които разполага варненското пристанище. Влекачите са собственост на Параходство „БМФ“ ЕАД.

Освен тях в операцията ще участват и влекачи собственост на „Портови флот 99“ ТУ – Варна предостави и специализиран дрон, който обследва зоната на операцията за по голяма точност по време на брифингите. Уникалната операция ще бъде изцяло заснета професионално с дрон за последващи анализи.

Снимка: Юлиян Маринов, Забелязано във Варна                       Снимка: Hristo Vatev‎, Забелязано във Варна

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ