4 C
София
4:47 | 27 октомври 2020
Начало Новини от България Поставят малкия Мехмед и другите деца в семейството под наблюдението на социалните

Поставят малкия Мехмед и другите деца в семейството под наблюдението на социалните

Поставят малкия Мехмед и другите деца в семейството под наблюдението на социалните

Двегодишният Мехмед от Якоруда, който изчезна от дома си и беше открит след близо денонощие на горска пътека, предстои да се върне вкъщи, съобщава БТВ. Той и другите деца в семейството ще бъдат поставени под наблюдението на социалните.

А горският служител Муртаза Клечов, който го намери, очаква награда 500 лева и грамота от Югозападното държавно предприятие.

 

Детето не е разказало нищо за случилото се пред социалните служби, съобщава БНТ.

Той е в добро стабилно състояние. Спокоен е, но снощи е бил дехидратиран. Видими следи от наранявания не са установени. Направени са му изследвания. Прегледан е от психолог.

От отдел “Закрила на детето” са се самосезирали по случая и започват проверка.

Най-вероятно Мехмед и останалите три деца от семейството, заедно с техните родители, ще бъдат настанени в Център за обществена подкрепа в Якоруда. Там психолог ще работи с детето и неговите родители. Ще се следи и какви грижи полагат майката и бащата за своите деца.

Всички в Якоруда се питат дали дете на тази възраст може само да измине 2 км по горски път със стръмен наклон и дали може само да се изкачи по оградата на двора на къщата.

„Момченцето е добре. Надяваме се днеска да си го изпишат след много голямата трагедия. Много се радваме, че детето се намери живо и здраво, благодарение на всички екипи, всички институции“, казва Айше, леля на Мехмед, цитирана от БТВ.

„Чакам го да си дойде и да си поиграят с малечката. Това е най-важното – живи и здрави да са“, допълва Фатиме Юркин, майката на Мехмед.

Детето беше открито в четвъртък следобед, след мащабна полицейска акция, от горски служител в близост до съседното село Бунцево. Само, босо и издраскано.

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!


Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

В МОМЕНТА: Тежка катастрофа във Варна /ВИДЕО/

Преди малко на кръстовището на Бул."Вл. Варненчик" с ул."Отец Паисий" е станала тежка катастрофа. На видеото се вижда един от автомобилите в катастрофата да чака...

Честит рожден ден на Кубрат Пулев!

Днес шампионът става на 39 години. Kубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София и днес става на 39 години. Първите си...

Варненска рап изпълнителка с ново видео към песента си “Калиопа”

Oliviya J е варненска хип-хоп изпълнителка. На 15ти септември е качено новото й видео към песента "Калиопа". Варненката се провъзгласява за кралицата на хип хопа. Ето...

МС одобри промени в данъчното законодателство, какви са те

Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗИД ЗДДС). Проектът е изготвен във връзка с...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!