Thursday, April 1, 2021
НачалоНовини от светаПодробности за смъртта на Петр Келнер

Подробности за смъртта на Петр Келнер

Властите в Америка търсят причината за катастрофата с хеликоптер в Аляска, в която загина собственикът на BTV и Теленор Петр Келнер, а заедно с него и още четирима души. 

От инцидента, единственият оцелял, 48-годишният гражданин на Чехия – Давид Хорват, е в тежко, но стабилно състояние в болница в Анкъридж, информира NOVA.

Хеликоптерът изпълнявал полет за хели-ски в отдалечен стръмен район, близо до глетчера Кник, когато се е блъснал в планината на около 4,5 метра под хребета и се е търкалял по склона около 270 метра преди да спре.

Снимки от мястото на катастрофата показват хеликоптера като цяло непокътнат на надморска височина от 1 676 метра.

„Екипът на Националния борд за транспортна безопасност ще проучи въпроси като летателната годност на машината, извършените операции, метеорологичните условия, записващите устройства и човешките действия. Нашите следователи ще работят за цялостно изследване на мястото на инцидента и събиране на фактическа информация. Мисията ни е да разберем не само какво се е случило, но и защо и да препоръчаме промени, за да не се повтаря”, посочи Том Чапман от Националния борд за транспортна безопасност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ