Saturday, October 16, 2021
НачалоПолезноCoVID-19Пациентски организации: "Неморално и незаконно е да се иска неваксинираните срещу COVID-19...

Пациентски организации: “Неморално и незаконно е да се иска неваксинираните срещу COVID-19 да заплащат част от лечението си”

С тази си позиция от асоциацията създадоха отново напрежение между лекари, сестри и пациенти, и то в пика на пандемията.

Пациентски организации „Заедно с теб“ приема ожесточено искането на Българска болнична асоциация неваксинираните срещу COVID-19 да заплащат част от лечението си.

По коментарите им искането е незаконно, в нарушение на Конституцията и неморално.

“Призоваваме болничната асоциация да разгледа работата на лечебните заведения и да упражни нужния контрол, за да се спре източването на НЗОК, а не да отказват лечение на здравноосигурени пациенти и да се чудят как да печелят за наша сметка”.

“От подобно отношение и действие си отидоха толкова много хора, не само от Ковид. Дълбоко сбъркана е нашата медицина”.

“Неморално е болнична асоциация да заплашва здравноосигурени граждани с отказ за лечение, да упражнява натиск”.

С тази си позиция от асоциацията създадоха отново напрежение между лекари, сестри и пациенти, и то в пика на пандемията, коментарите в социалните мрежи са крайни и гневни. Точно днес, когато е най-нужно доверие, подкрепа и благодарност за редовите ни медици.

Призоваваме ръководството на асоциацията да прочете коментарите и тогава да прецени дали незабавно да оттегли предложението си, ако все още е останал някакъв морал, казват от пациентските организации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ