3 C
София
8:27 | 24 октомври 2020
Начало Любопитно Откриха 24 планети с по-добри условия за живот от тези на Земята

Откриха 24 планети с по-добри условия за живот от тези на Земята

Откриха 24 планети с по-добри условия за живот от тези на Земята

Учени от Вашингтонския държавен университет са открили 24 планети извън нашата слънчева система, които според тях могат да имат условия, дори по-подходящи за живот от Земята, съобщава изданието SciTech Daily, цитирано от Дир.бг.

В своето проучване изследователите подробно описват характеристиките на тези потенциални „супер обитаеми“ планети.

Планетите са на повече от 100 светлинни години, но може да са най-добрата ни надежда за намиране на живот извън Земята, смята екипът зад откритието.

„С идването на следващите космически телескопи ще получим повече информация, така че е важно да изберете някои цели. Трябва да се съсредоточим върху определени планети, които имат най-обещаващите условия за сложен живот“, казва професор Дирк Шулце-Макух, който ръководи проучването.

„Трябва обаче да внимаваме, за да не закъснеем в търсенето на втора Земя, защото може да има планети, които може да са по-подходящи за живот от нашата“, допълва той.

Откритите планети са по-стари от Земята, като това означава, че са по-стабилни. Те кръжат около много по-стари от Слънцето звезди, които са по-спокойни и нямат магнитни бури. Температурата на планетите е малко по-висока от земната, като същото е и с влажността им. Условията им напомнят на тези около Екватора, които са идеални за живот, за разлика от пустините и полюсите.

Животът би могъл по-лесно да процъфтява на планети, които кръжат около по-бавно променящи се звезди с по-дълъг живот от този на нашето Слънце, смята екипа.

По-специално, изследователите идентифицираха една планета, която отговаря на всички критерии за супер обитаеми планети, което означава, че вероятно животът може да процъфтява там.

„Понякога е трудно да се предаде този принцип на супер обитаемите планети, защото смятаме, че имаме най-добрата планета“, споделя професора.

Той разкрива, че Слънцето има определен живот и активност, които може би не са оптималните за развитието на биологичния живот.

„Имаме голям брой сложни и разнообразни форми на живот и много, които могат да оцелеят в екстремни среди. Хубаво е да имаме адаптивен живот, но това не означава, че имаме най-доброто от всичко“, смята Дирк Шулце-Макух.

За да може учените да са сигурни в резултатите от изследването си е необходимо да ги проверят с новото поколение телескопи, които ще започнат работа през идното десетилетие.

Екипът зад изследването допълва, че подходящите условия не гарантират формирането на живот или еволюирането му в интелигентна форма./Бюлетин

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!


Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Изплагиатстваха емблемата на бензиностанции VM В редакцията на topnewsbg.com бе получен сигнал от читател, че е бил подлъган да зареди колата си с гориво, заради...

В МОМЕНТА: Тежка катастрофа във Варна /ВИДЕО/

Преди малко на кръстовището на Бул."Вл. Варненчик" с ул."Отец Паисий" е станала тежка катастрофа. На видеото се вижда един от автомобилите в катастрофата да чака...

Честит рожден ден на Кубрат Пулев!

Днес шампионът става на 39 години. Kубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София и днес става на 39 години. Първите си...

Варненска рап изпълнителка с ново видео към песента си “Калиопа”

Oliviya J е варненска хип-хоп изпълнителка. На 15ти септември е качено новото й видео към песента "Калиопа". Варненката се провъзгласява за кралицата на хип хопа. Ето...

МС одобри промени в данъчното законодателство, какви са те

Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност (ЗИД ЗДДС). Проектът е изготвен във връзка с...

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!