Sunday, June 13, 2021
НачалоРегионални новиниВарнаОсъдиха варненски пожарникар САМО за притежание на наркотици...

Осъдиха варненски пожарникар САМО за притежание на наркотици…

31-годишният Тодор В. е бил признат за виновен от състав на Варненския окръжен съд за държане на кокаин. За деянието си служителят на пожарната е осъден на една година лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с тригодишен изпитателен срок.

С присъдата му е наложена и глоба в размер на 2000 лева. В негова тежест са и направените по делото разноски от 631 лева.

Окръжната прокуратура във Варна е предала подсъдимия на съд за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество. На 28 юни миналата година у Тодор В. са намерени 0,79 грама кокаин, предназначен за продажба – според обвинителния акт.

С присъдата си съдебният състав е оправдал Тодор В. за това престъпление, като го е признал за виновен само за държане на кокаин.

Деянието му е било доказано и със специални разузнавателни средства, приложени спрямо него за значителен период от време – от февруари до юни 2019 г. Реализацията е извършена от служители на „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Неговият съучастник – съквартирантът му Димитър Д., и продавачът на кокаин Петър Д. са се признали за виновни и вече са осъдени от Варненския окръжен съд, след като сключили споразумения с Окръжната прокуратура. Пожарникарят Тодор В. поискал делото срещу него да се гледа по общия ред.

Остава въпроса защо и как се случва така, че вече осъдения с условна присъда за разпространение на наркотици Петър Д., успява да се измъкне от закона и да сключи ново споразумение със съда и прокуратурата. Дали всичко това не е начин да се предпази и прикрие по някакъв начин служителя на МВР или пък е “натопен”, можем само да гадаем.

Това е поредното доказателство, че когато става дума за служители на МВР, провиненията им и то с високорискови наркотични вещества остават почти ненаказани или биват потулвани и забравени. Не би ли било редно да се гледа по-строго точно на тези случаи и виновните служители да бъдат наказвани по-сурово и с назидателна цел. 

Присъдата на Варненския окръжен съд, с която Тодор В. е признат за виновен, подлежи на протест и обжалване. С определение на съда е потвърдена мярката му за неотклонение – парична гаранция в размер на 3000 лева.

Няма да е голяма изненадата, ако на делото след обжалване на настоящата присъда, изведнъж се окаже, че обвиняемият не е виновен дори и само за притежанието на наркотици. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тукХаресайте страницата ни

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ