Начало Регионални новини Варна Общински съветници засегнаха темата за общински имот в центъра на Варна, отдаден...

Общински съветници засегнаха темата за общински имот в центъра на Варна, отдаден на непарламентарно представена политическа партия (снимки и видео)

Ползва ли СДС Варна неправомерно апетитен имот на метри от Хотел "Черно море"?

17
Варна
Снимка: Google maps Княз-Борис-I-№46
Снимка: “Топ Нюз”

На заседание на ПК “Собственост и стопанство” се дискутира въпроса с отлаганите повече от година въпроси с ликвидиране на съсобствеността и годишната програма за управление на общинска собственост. Под натиска на съветниците, заместник кмета Пейчо Пейчев обяви едномесечен срок за изготвяне на данъчни оценки и придвижване на забавените преписки до Общински съвет – Варна.

Варна
Г-н Пейчо Пейчев, Зам. кмет на Варна, Снимка: “Топ Нюз”

Интересни въпроси възникнаха, след като общинските съветници засегнаха тема за неправомерно отдаден общински имот на политическа партия, която не е била парламентарно представена от 2017 до 2021 година. Става дума за имот в центъра на Варна, на метри от Хотел “Черно море”, находящ се на Бул.”Княз Борис I” №46, който е частна общинска собственост, а наемателяят му е “Съюз на Демократичните Сили” – Варна.

Варна
Снимка: “Топ Нюз”

Заместник председателя на ОбС-Варна Христо Атанасов зададе въпроси дали са предприети мерки наемателя да бъде изведен от помещението и то да бъде върнато на Община Варна, а също и относно статута на част от сградата, която понастоящем е преотдадена на верига за бързо хранене и се ползва за търговски цели.

Снимка: “Топ Нюз”
Снимка: “Топ Нюз”

От думите на заместник кмета Пейчев стана ясно, че преотдаването на част от имот е в разрез с договорите за наем на частна общинска собственост и обеща, че ще се запознае с казуса и на следващо заседание ще представи повече информация относно предприетите действия.

Видео YouTube канала на Община Варна
Заседание на ПК”Собственост и стопанство” – 17.09.2021 г.

Вижте категориите ни ПОЛЕЗНО – ТУК , ЛЮБОПИТНО – ТУК

СКОРО

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук