15.8 C
Sofia
15:07 | 18 May 2022
НачалоНовини от светаЗеленски: "Те се страхуват да признаят, че цялата политика на Русия спрямо...

Зеленски: “Те се страхуват да признаят, че цялата политика на Русия спрямо Украйна е била погрешна…”

За пореден път Зеленски обвини руската армия в мъчения и малодушие и призова украинците да се подготвят за "още по-мащабни операции на Русия в източната част на нашата държава".

“Руснаците могат да използват още повече ракети срещу нас, още повече въздушни бомби. Но ние се подготвяме за техните действия. Ще отговорим”.

Това обеща в поредното си видео обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски.

За пореден път той обвини руската армия в мъчения и малодушие и призова украинците да се подготвят за “още по-мащабни операции на Русия в източната част на нашата държава”.

Зеленски отхвърли руските твърдения, че смъртните случаи на цивилни граждани в цяла Украйна са резултат от военните удари на самата Украйна, като ги нарече признак за слабостта на Русия.

“За убийствата в Буча казват, че не те, а уж ние сме виновни. Знаете ли защо това е така? Защото това е малодушие”, обобщи украинският президент.

Той добави: “Те се страхуват да признаят, че цялата политика на Русия спрямо Украйна е била погрешна в продължение на десетилетия”.

Украинският лидер заяви, че за да не признае грешките си, Русия е направила нови грешки: “Те се лишиха от всякакви политически инструменти и, не желаейки да се откажат от нереалистичните си амбиции, започнаха тази война.”

“Всичко това дойде от малодушие”, продължава той.

“Когато малодушието се разраства, то се превръща в катастрофа. Когато на хората им липсва смелост да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността, да се учат, те се превръщат в чудовища. А когато светът ги игнорира, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ