13.5 C
Sofia
6:54 | 25 May 2022
НачалоНовини от светаЗеленски: След масовите убийства в Буча, мирните преговори с Русия ще бъдат...

Зеленски: След масовите убийства в Буча, мирните преговори с Русия ще бъдат много по-трудни

Над 400 тела бяха открити в Буча, след изтеглянето на руските сили. Хората са били в цивилно облекло, а част от тях - със завързани ръце.

В 41-ия ден от войната в Украйна – Володимир Зеленски съобщи, че след масовите убийства на цивилни в Буча и други градове, мирните преговори с Русия ще бъдат много по-трудни.

Според него Москва умишлено бави преговорния процес, а също така се опитва чрез пропаганда да прикрие военните си престъпления. Зеленски заяви, че Киев ще положи всички усилия за провеждането на независимо разследване, което да докаже, че руската армия е извършила военни престъпления в окупираните до преди дни градове в района на Киев.

Според него тепърва ще става ясно за още стотици убити цивилни както в Буча, така и в други украински градове. Над 400 тела бяха открити в Буча, след изтеглянето на руските сили. Хората са били в цивилно облекло, а част от тях – със завързани ръце. Русия отрича обвиненията и неколкократно заяви, че кадрите от Буча са фалшифицирани.

На този фон кметът на Киев Виталий Кличко призова жителите на града, които са го напуснали, да изчакат поне още 10 дни преди да се върнат, заради опасност от въздушни атаки.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ