13.5 C
Sofia
5:59 | 25 May 2022
НачалоНовини от светаЗеленски: Русия планира да обвини Украйна за зверства в Мариупол

Зеленски: Русия планира да обвини Украйна за зверства в Мариупол

"Има данни, че руските части се готвят да разположат тела на убити цивилни в Мариупол така, че да обвинят от своя страна украинската армия в зверствата, които самите те извършват"

Има данни, че руските части се готвят да разположат тела на убити цивилни в Мариупол така, че да обвинят от своя страна украинската армия в зверствата, които самите те извършват, предупреди президентът Володимир Зеленски в поредното си видеообръщение.

И отново призова международната общност за още санкции срещу Русия и оръжия за Украйна.

„Ако санкциите имаха 100-процентов ефект, нямаше да има нужда да се обяснява толкова подробно защо са важни. Затова повтарям отново – нужни са още санкции, още по-смели. На първо място Украйна се нуждае от оръжия, които ще ни помогнат да спечелим на бойното поле“.

Министрите на външните работи на страните от НАТО се договориха за продължаване на оръжейните доставки за Украйна. Първият дипломат на Киев Дмитро Кулеба, който участва в заседанието в Брюксел, заяви, че е срещнал по-голямо разбиране по въпроса от страна на източните членки на Алианса.

Германското правителство ще предостави 2 милиарда евро на федералните провинции, за да покрият разходите си за грижи и интеграция на украинските бежанци в страната.

Американският президент Джо Байдън приветства решението на Общото събрание на ООН да замрази членството на Русия в Съвета по правата на човека към организацията заради войната в Украйна.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ