16.5 C
Sofia
8:42 | 29 May 2022
НачалоНовини от светаЗеленски е отказал на САЩ да го евакуират

Зеленски е отказал на САЩ да го евакуират

Зеленски отбеляза, че "главната цел на Киев е да сложи край на това клане" и че "загубите на врага са много, много сериозни".

В последните разговори с украинския президент Володимир Зеленски представители на САЩ са обсъдили места, различни от Киев, от които държавният глава да може да продължи да ръководи правителството, разкри в. “Вашингтон поуст”.

Още вчера Володимир Зеленски заяви, че той е цел номер едно за руските сили, а семейството му цел номер две.

Американците са готови на такава стъпка, за да не попадне украинският президент в ръцете на настъпващите руски войски.

Позовавайки се на американски и украински служители, “Вашингтон пост” съобщи, че американските разузнавателни агенции, включително директорът на ЦРУ по време на посещение в Украйна през януари, са предупреждавали Зеленски за заплахата за неговата безопасност в продължение на няколко седмици. В него се цитират официални лица, които твърдят, че тогавашните разузнавателни данни сочели, че още тогава в Киев е имало руски спецекипи.

“Ние го информирахме не само за заплахата от руско нахлуване, която вече е реалност, но и за заплахата за него лично”, каза конгресменът Адам Шиф, председател на комисията по разузнаването на Камарата на представителите . “Готови сме да му помогнем по всякакъв начин”, припомни Адам Шиф.

Високопоставен източник на “Вашингтон пост” заявил, че представители на САЩ са говорили със Зеленски през последните дни за “различни проблеми със сигурността, включително най-безопасните места за него, за да се гарантира непрекъснатата работа на правителството”.

Междувременно Зеленски продължава да пуска свои видеоклипове от Киев, за да увери украинците, че все още е в столицата.

Зеленски отбеляза, че “главната цел на Киев е да сложи край на това клане” и че “загубите на врага са много, много сериозни”.

От своя страна високопоставен украински източник посочил пред “Вашингтон пост”, че няма разработена или приета заповед за евакуация на държавния глава и правителството от столицата.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ