18.8 C
Sofia
5:02 | 07 July 2022
НачалоНовини от светаРусия ще забрани влизането в страната на граждани от „недружелюбни” държави

Русия ще забрани влизането в страната на граждани от „недружелюбни” държави

Това решение ще бъде под формата на президентски указ, като в момента се изготвя проектодокумент.

Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани от „недружелюбни” държави, съобщи външният министър Сергей Лавров. Той поясни, че това решение ще бъде под формата на президентски указ, като в момента се изготвя проектодокумент.

„Този закон ще наложи редица ограничения за влизане на руска територия. В същото време, за да се предотвратят заплахите за живота и здравето на граждани на трети страни и лица без гражданство, които се намират на украинска територия, бяха улеснени процедурите за влизане и престой на руска територия с цел безопасното им завръщане в страните, чиито граждани са”, обясни външният министър.

Според Лавров САЩ и техните съюзници „директно са обявили” тотална хибридна война срещу Русия. „Целта на тази конфронтация не се крие от Запада – да унищожи руската икономика, да подкопае вътрешната политическа стабилност и в крайна сметка значително да отслаби Русия, изтласквайки ни в периферията на международния живот”, коментира той.

Много страни наложиха санкции срещу Москва, след като Русия започна война в Украйна. От своя страна Русия одобри списък с 48 държави и територии, които извършват неприятелски действия.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ