16.1 C
Sofia
7:39 | 25 May 2022
НачалоНовини от светаРусия: САЩ увеличиха значително вноса на руски петрол

Русия: САЩ увеличиха значително вноса на руски петрол

"САЩ принудиха европейците да наложат санкции спрямо Русия, докато самите те не само продължават да внасят петрол от Русия, но и през изминалата седмица увеличиха доставките на "черно злато" с 43%"

Доставките на петрол от Русия за САЩ през изминалата седмица са се увеличили с 43%, до 100 000 барела на денонощие. Това каза заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Михаил Попов.

“САЩ принудиха европейците да наложат санкции спрямо Русия, докато самите те не само продължават да внасят петрол от Русия, но и през изминалата седмица увеличиха доставките на “черно злато” с 43% до 100 000 барела на денонощие. Освен това, Вашингтон разреши на своите компании да внасят минерални торове от Русия, признавайки ги за стоки от първа необходимост”, отбелязва Попов.

По думите му Европа трябва да очаква от САЩ и други подобни “изненади”.

В началото на март 2022 г. президентът на САЩ Джо Байдън обяви забрана за внос на руски енергоносители. Също така американският лидер каза тогава, че Вашингтон не настоява страните от ЕС да се присъединят към тази забрана – тъй като САЩ разбират, че съюзниците в Европа няма да могат да го направят.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ