17.3 C
Sofia
5:57 | 04 July 2022
НачалоНовини от светаБайдън: "За бога, този човек (Путин) не може да остане на власт!

Байдън: “За бога, този човек (Путин) не може да остане на власт!

Байдън определи руския президент като касапин.

Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди позицията си, че Владимир Путин не бива да остава на власт. Той поясни, че думите му са израз на моралното му възмущение, а не на промяна в политиката на Белия дом – САЩ нямат намерение да предприемат действия за свалянето на Путин.

“Просто изразих възмущението си. Той не трябва да остава на власт, точно както лошите хора не трябва да продължават да правят лоши неща”, каза Байдън.

“Но това не означава, че планираме да направим каквото и да било, за да свалим Путин”, допълни американският президент.

По време на посещението си Полша, след среща с украински бежанци в събота той възкликна: “За бога, този човек (Путин) не може да остане на власт!” Тогава Байдън определи руския президент като касапин.

В коментара си пред CNN президентът на САЩ посочи, че е отправил послание към руския народ и към света.

“Опитах се да споделя мислите си не само с руснаците, но и с целия свят. Това е… констатация на простия факт, че подобно поведение е абсолютно неприемливо. Абсолютно неприемливо. И начинът да се справим с това е да укрепим и запазим НАТО напълно обединен и да помагаме на Украйна, където можем.” – поясни той.

Джо Байдън добави, че изречените думи идват от сърцето му и са породени от срещата с украинските бежанци във Варшава.

“Не се извинявам за това”, подчерта той.

Държавният глава на САЩ отхвърли допускането, че острите му думи може да предизвикат разделение в НАТО и да доведат до ескалиране на конфликта в Украйна.

По думите му, “НАТО никога, никога, никога, никога, никога не е бил толкова силен, колкото е днес”.

На въпрос дали днешният му коментар CNN няма да предизвика негативна реакция от страна на Путин, Байдън заяви, че не се вълнува какво мисли той.

“Като се има предвид поведението му напоследък, хората трябва да разберат, че той ще направи това, което смята, че трябва да прави. (…) Поведението му не е повлияно от когото и да било, включително от собствените му съветници за съжаление. Това е човек, който слуша себе си. И идеята, че ще направи нещо скандално, защото съм го предизвикал, според мен просто не е рационална.” – каза още Байдън.

По думите му, ако Путин не се спре, ще бъде отритнат от целия свят.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ