5.1 C
Sofia
16:54 | 27 November 2022
НачалоНовини от светаФранция ще приеме до 2 000 украински войници за обучение

Франция ще приеме до 2 000 украински войници за обучение

Франция ще приеме на своя територия до 2 000 украински войници за обучение, заявява френският министър на въоръжените сили Себастиан Лекорню.

Франция ще приеме на своя територия до 2 000 украински войници за обучение, заявява френският министър на въоръжените сили Себастиан Лекорню в интервю за вестник „Le Parisien”, публикувано вчера и цитирано от АФП.

Войниците ще бъдат зачислени за няколко седмици към френски военни подразделения, като обучението им ще бъде на три етапа, обяснява министърът. Първо ще преминат курс по обща бойна подготовка, после по изисканите от Киев специални умения, като логистика, и накрая обучение по предоставената материална част.

Освен това Франция ще достави на Украйна системи за ПВО „Кротал”, добавя Лекорню, уточнявайки изявление от сряда на президента Еманюел Макрон. По думите на министъра предстои да бъде определено колко от 12-те системи „Кротал”, с които разполага сега Франция, ще бъде пратени на украинската армия.

Пред „Le Parisien” Себастиан Лекорню припомня, че от началото на конфликта Париж е пратил на Киев 18 гаубици „Сезар” и се готви да достави още шест, като обсъжда и доставката на ракетни установки „земя-земя” за залпов огън в отговор на молба от украинска страна, предаде АФП.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ