2.8 C
Sofia
13:16 | 31 January 2023
НачалоНовини от светаУрсула фон дер Лайен сподели кое ще ”потопи” руската икономика в рецесия...

Урсула фон дер Лайен сподели кое ще ”потопи” руската икономика в рецесия и то за хилядолетия

Европейската комисия смята, че санкциите на ЕС ще “потопят руската икономика в рецесия за десетилетия”. По думите на Урсула фон дер Лайен, ще се наложат най-строгите санкции на Русия, които ще вкарат руската икономика в рецесия за десетилетия, а промишлеността ѝ ще бъде лишена от модерни и важни технологии.


Ръководителят на Европейската комисия обеща, че няма да има “никакво отстъпление” в подкрепата на ЕС за Украйна. Това заяви тя на Световния икономически форум (СИФ) в Давос.

“Няма да има никакво отстъпление от нашата твърда подкрепа за Украйна – от помощта за възстановяване на електроснабдяването, отоплението и водоснабдяването до подготовката за дългосрочните усилия за възстановяване”, каза тя. “Ние сме посветени на това, толкова дълго, колкото е необходимо, и сме до нашите украински приятели.”

Тя каза, че още през февруари мнозина са прогнозирали, че Киев ще падне за броени дни.

„Но тези прогнози не отчетоха моралната и физическата смелост на украинския народ“, каза Фон дер Лайен. Украйна се е противопоставила на агресора въпреки всички трудности, каза Фон дер Лайен и добави, че “дори безмилостните нападения на Русия срещу цивилни граждани или призракът на жестока зима” не са разколебали тази решимост.

Обръщайки се към Олена Зеленска в залата, тя каза: “През последната година вашата страна развълнува света и вдъхнови Европа”. И добави: „Европа винаги ще бъде с вас“.

Тя изтъкна, че сега Украйна е страна-кандидатка за членство в Европейския съюз и че европейските страни предоставят “все повече и повече критични оръжия” и са приели 4 милиона украинци. “Европа трябва да достигне цел за нулеви въглеводородни емисии, каза още ръководителят на ЕК.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ