5.1 C
Sofia
18:30 | 27 November 2022
НачалоНовини от светаСтрелбата в училище в руския град Ижевск е отнела 17 човешки живота

Стрелбата в училище в руския град Ижевск е отнела 17 човешки живота

Атаката беше извършена вчера от 34-годишен мъж...

Жертвите на стрелбата в училище в руския град Ижевск вече са 11 деца и шестима възрастни. Информацията беше потвърдена от властите на Удмуртия, в чиято столица беше извършено нападението.

Ранените при атаката са 24 души, включително 22 деца. След стрелбата в 88-мо училище, нападателят Артьом Казанцев, който е завършил същото училище, се самоуби. Мотивите за действията му все още се изясняват. В Ижевск, който се намира на около 1000 км от Москва, пристигнаха министрите на здравеопазването и на образованието.

Двамата поздравиха медицинските екипи и училищните власти за действията им по време на трагичния инцидент. Според информация на руски медии, в минутите след стрелбата в училището са работили 26 спешни медицински екипа. В Удмуртия е обявен тридневен траур.

Атаката беше извършена вчера от 34-годишен мъж, който имал нацистки символи по дрехите. Според данните, той се е водел на отчет в психиатрия. След масовото убийство сам е сложил край на живота си, потвърди говорителят на руския Следствен комитет Светлана Петренко.

В Ижевск пристигнаха руските министри на здравеопазването и образованието Михаил Мурашко и Сергей Кравцов.

В Удмуртия, чиято столица е Ижевск, е обявен тридневен траур.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ