0.6 C
Sofia
17:11 | 29 January 2023
НачалоНовини от светаСилвио Берлускони бил един от "петимата истински приятели" на Путин, според него...

Силвио Берлускони бил един от “петимата истински приятели” на Путин, според него самия

Силвио Берлускони възстанови връзките си с Владимир Путин и се определи като един от "петимата истински приятели" на руския президент, става ясно от аудиозапис, публикуван в италиански медии.

Силвио Берлускони възстанови връзките си с Владимир Путин и се определи като един от “петимата истински приятели” на руския президент, става ясно от аудиозапис, публикуван в италиански медии.

Бившият италиански министър-председател е говорил на заседание на своята партия “Форца Италия” в парламента по време на дискусиите за съставяне на ново правителство, съобщи “Ла пресе”. В аудиозаписа Берлускони казва, че е притеснен за отношенията на Италия с Русия, след като “министри казаха, че вече сме във война с тях, защото предоставяме оръжия и финансиране на Украйна”.

След това той добавя: “Отново възобнових отношенията си с президента Путин”.

Според Берлускони двамата са си разменили подаръци за рождените си дни (Берлускони навърши 86 години на 29 септември, а Путин – 70 години на 7 октомври).

“За рождения ми ден той ми изпрати 20 бутилки водка и едно много мило писмо”, чува се Берлускони да казва в аудиоклипа. “Отговорих му с бутилки Ламбруско и също толкова сладко писмо.”

Той добавя: “Аз съм един от най-добрите му петима истински приятели”.

Според местните медии Берлускони отрича предполагаемото възобновяване на отношенията с Путин. “Президентът Берлускони разказа на парламентаристите стара история отпреди много години”, се казва в изявление на „Форца Италия“, цитирано от „Република“.

Преди изборите в Италия в края на миналия месец Берлускони защити Путин, като заяви, че руският лидер просто е искал да замени правителството на Володимир Зеленски с “достойни хора”.

Джорджия Мелони, новият министър-председател на Италия, се постара да се дистанцира от Русия, като определи инвазията на Москва като “неприемлив широкомащабен акт на война от страна на Путинова Русия срещу Украйна” и се застъпи за изпращането на оръжия на правителството в Киев.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ