19.6 C
Sofia
13:42 | 27 September 2022
НачалоНовини от светаСенатът на САЩ настоява Русия да бъде обявена за спонсор на тероризма

Сенатът на САЩ настоява Русия да бъде обявена за спонсор на тероризма

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова по-рано нарече подобна инициатива "мярка от идиотски характер"...

Сенатът на САЩ прие резолюция, призоваваща Държавния департамент на страната да признае Русия за държава спонсор на тероризма, информира Руската служба.

В документа се казва, че причината за такова решение е по-специално “кампанията на терор срещу цивилни по време на Втората чеченска война, подкрепата за сепаратистите в Донбас от 2014 г. насам, атаки срещу невинни цивилни в Сирия”, “безразборни обстрели” на цивилни райони в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна, което доведе до смъртта на безброй невинни мъже, жени и деца.”

По-рано това Киев призова Русия да бъде призната за държава-спонсор на тероризма. “Благодаря на Сената, че подкрепи призива на Украйна. Русия е терористична държава. Време е да признаем това официално и да унищожим руската икономика”, написа в канала си в “Телеграм” Ондрий Йермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна.

Настоящите четири държави, определени от САЩ като спонсори на тероризма – Куба, Северна Корея, Иран и Сирия – търгуват много по-малко със света, отколкото Русия.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова по-рано нарече подобна инициатива “мярка от идиотски характер”, отбелязва държавната агенция ТАСС. Тя каза още, че подобни ходове на САЩ няма да останат без отговор от страна на Русия.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ