17.3 C
Sofia
6:24 | 04 July 2022
НачалоНовини от светаРуските сили напредват в Луганск

Руските сили напредват в Луганск

В среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в източната част на Луганск се влошава.

В среднощното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че ситуацията в източната част на Луганск се влошава.

По думите му, руската армия продължава своето настъпление и е успяла да отблъсне голяма част от украинските сили, които до този момент са владеели ключови позиции.

Москва е превзела още няколко села в района на Лисичанск и Северодонецк. Съобщава се за продължаващ масиран обстрел от страна на руските части.

На този фон – от ООН предупреждават, че все повече са тревожните данни за случващото се в Украйна, които биха могли да сочат, че там се извършва геноцид.

Отправят се сериозни обвинения, включително такива, че има данни за предполагаемо извършване на военни престъпления и геноцид. Дали това е така, може да бъде доказано единствено от компетентните органи. Моята служба не прави разследвания на конкретни случаи – в миналото или настоящето. Нуждаем се от подробно разследване, за да можем да заявим с категоричност, че са извършени геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления, каза Алис Ндериту, съветник на ООН по въпросите за превенция на геноцида.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ