0.3 C
Sofia
17:59 | 29 January 2023
НачалоНовини от светаРусия иска от ООН да разследва забранени биологични дейности в Украйна

Русия иска от ООН да разследва забранени биологични дейности в Украйна

Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН да създаде комисия, която да разследва нарушения от страна на САЩ и Украйна на конвенцията, забраняваща използването на биологични оръжия отбелязва агенция Associated Press.

В проекторезолюция, разпространена до членовете на съвета се казва , че съгласно член VI от конвенцията Русия е подала официална жалба, в която се твърди, че в Украйна се извършват забранени биологични дейности.

Всъщност скоро след началото на военните действия на украинска територя Русия отправи обвинения към САЩ и Украйна,че в страната има тайни американски лаборатории ,които са участвали в биологична война

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заявява, че разпространява резолюцията, заедно с около 300 страници материали, преди срещата на Съвета за сигурност, която Москва свиква в четвъртък относно биологичните дейности в Украйна. Русия също планира да проведе консултации на експерти от Съвета по проекторезолюцията.

Проекторезолюцията сега трябва да упълномощи Съвета за сигурност да създаде комисия, която да разследва твърденията и да докладва резултатите от разследването до края на ноември и на страните по конвенцията на конференция в Женева до 16 декември.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ