4.4 C
Sofia
7:49 | 09 December 2022
НачалоНовини от светаРусия: Има риск от използването на ядрено оръжие

Русия: Има риск от използването на ядрено оръжие

Опасността от Трета световна война е реална...

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че преговорите за мир с Украйна продължават, но опасността от Трета световна война е реална и добави, че има риск от използването на ядрено оръжие.

Според него военната ситуация ще определи точно какво споразумение ще бъде сключено в Киев. Последва реакция на украинския дипломат номер едно – Дмитро Кулеба. По думите му Лавров се опитва да “уплаши света, който подкрепя Украйна”.

По данни на британското разузнаване от началото на инвазията през февруари до момента са загинали повече от 15 хиляди руски военни. Москва продължава да атакува източната част на Украйна, но напредъкът ѝ е незначителен, твърдят експерти.

В поредното си среднощно обръщение президентът Володимир Зеленски благодари за подкрепата – военна, финансова и логистична, която Киев получава. И каза, че Украйна е истински символ на борбата за свобода.

“Украйна е готова за мир. Беше готова за мир дори по време на войната в Донбас. Готова е дори сега – след нахлуването на Русия. Но, за да поиска и Русия мир, всеки украинец трябва да се бори. Да защитава свободата. Защото всеки ден борба сега означава една година мирен живот след тази война. След нашата победа”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

“Както във всички случаи, при които има употреба на оръжие, всичко ще приключи с подписване на договор. Но параметрите му ще се определят от това на какъв етап са военните действия, когато договорът стане реалност”, допълни Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ