-5.8 C
Sofia
8:56 | 06 February 2023
НачалоНовини от светаПутин: Те започват, а щом помръднем и направим нещо в отговор –...

Путин: Те започват, а щом помръднем и направим нещо в отговор – те крещят към цялата вселена

Това заяви държавният глава на Русия Владимир Путин. Той призна, че Русия атакува енергийната инфраструктура на Украйна, но след това запита кой всъщност е започнал с това. Като след това припомни за атаката на Кримския мост, взривяването на електропроводите от АЕЦ Курск и недоставянето на вода на Донецк.

Москва обяви, че от президента на Украйна зависи да прекрати военния конфликт в страната. От Кремъл отново подчертават, че Киев продължава да отхвърля руските условия да признае Крим и окупираните територии.

На церемония в Москва Владимир Путин обеща да продължи с боевете въпреки западните критики. И потвърди, че Русия нанася целенасочени удари по украинската енергийна инфраструктура, които били предизвикани.

„В момента се вдига много шум около нашите атаки срещу енергийната инфраструктура на съседната държава. Да, правим го. Но кой го започна? Кой удари Кримския мост? Кой взриви електропроводите от АЕЦ Курск? Кой не доставя вода на Донецк? Недоставянето на вода на град с повече от един милион души е акт на геноцид. Никой никога не е казал и дума за това. Пълна тишина. Но щом помръднем и направим нещо в отговор – те крещят към цялата вселена. Това няма да попречи на нашите бойни мисии”, каза Путин.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ