0.3 C
Sofia
18:03 | 29 January 2023
НачалоНовини от светаПутин си изпусна нервите...

Путин си изпусна нервите…

Вижте защо...

Руският президент влезе в спор с министъра на търговията и индустрията на Русия Денис Мантуров. Причината възникването на скандала стана бюрократично забавяне на поръчка за граждански и военни самолети. Министърът три пъти поправи Путин.

Руският президент Владимир Путин си изпусна нервите и демонстрира своята твърдост, като влезе в разправии със собствените си подчинени. Той публично нападна словесно министъра на търговията и индустрията на Русия Денис Мантуров, пише Би Би Си.

В сряда Путин се срещна с правителствени служители. Преломната точка настъпи, когато вицепремиерът Денис Мантуров публично поправи Путин, след като той се оплака, че някои предприятия все още не са осигурили договори за строителството на нови самолети тази година – огромна задача, като се има предвид, че страната е отрязана от много западен внос, който е от решаващо значение за строителство.

Кадри от срещата показват, че Мантуров бързо отвръща, че „инвестиционните проекти“ са в ход, но Путин го прекъсна, за да възрази, че „отнема твърде много време“.

„В някои предприятия няма поръчки дори за 2023 г.“, каза той – само за да бъде коригиран отново, когато Мантуров му каза, че „всички предприятия“ имат поръчки за годината и „Министерството на отбраната потвърди броя“.

Путин, опитвайки се да запази хладнокръвие, отговори, като отново настоя, че той е прав, а Мантуров греши.

След като министърът на търговията и промишлеността го поправи за трети път, руският президент най-накрая си изпусна нервите.

„Нека да приключим с това, какъв е смисълът да правим спаринг тук с вас? Директорите ми казаха (няма договори). Наистина, защо се правите на глупак?“ той се скара на Мантуров, като поиска да получи резултат след месец и „не по-късно“.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ