17.3 C
Sofia
6:43 | 04 July 2022
НачалоНовини от светаПутин обвини Запада в нарушаване на принципите на световната икономика

Путин обвини Запада в нарушаване на принципите на световната икономика

Руският президент Владимир Путин обвини Запада в нарушаване на основните принципи на световната икономика.

В приветствие към участниците в бизнес форума на БРИКС той подчерта, че това влошава световната икономическа криза.

Путин обясни, че Западът “преследва безотговорна макроикономическа политика”, която изостря глобалните икономически проблеми, като спад на бизнес активността, растяща безработица, недостиг на суровини и трудности при осигуряването на глобална продоволствена сигурност, докато светът е изправен пред покачващите се цени на зърното и други селскостопански продукти.

Руският президент разкри и че Москва работи в тясно сътрудничество със своите партньори от БРИКС (Бразилия, Индия, Китай и ЮАР) за разработване на надеждни алтернативни механизми за международни сетълменти, като страната остава отворена за свързване на банки от петте страни партньори, използващи руската платежна система “Мир”.

Путин посочи, че е поставен въпроса за създаване на международна резервна валута на основата на валутите на страните от БРИКС, съобщава ТАСС.

Той изтъкна, че руските бизнес кръгове, в координация с бизнес общностите на страните от БРИКС, предприемат бързи стъпки за развитие на транспортната инфраструктура, възстановяване на логистичните маршрути и създаване на нови производствени вериги.

“Бих искал да подчертая, че стратегията на Русия не се променя – укрепвайки своя икономически, технологичен и научен потенциал, ние сме готови да работим открито с всички добросъвестни партньори на принципите на зачитане на интересите на другия, безусловното върховенство на международното право и равенство на страните и народите, увери руският държавен глава.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ