5.1 C
Sofia
18:25 | 27 November 2022
НачалоНовини от светаПутин крие свои огромни богатства в държава в Африка, имал и златни...

Путин крие свои огромни богатства в държава в Африка, имал и златни кюлчета

Според изданието “Мирър” във Великобритания президентът на Русия крие несметни богатства в държава на континента Африка. Изданието пише, че тези пари и злато били скрити в “подземни складове” и, че Путин можел да прибегне до тях, в случай, че му се наложи да избяга заради евентуално недоволство в Кремъл.

В държава в Африка, която няма излаз на море, руският президент крие над 12 млрд. долара, както и златни кюлчета в “подземни складове”. Това твърди британското издание “Мирър”.

Според цитираната медия в случай че се стигне до недоволство в Кремъл заради войната в Украйна, не е изключено Владимир Путин да избяга и да се покрие именно в Африка. Според различни сведения богатството на руския президент се охранява от частната военна групировка “Вагнер”, разположена в Централноафриканската република (ЦАР).

Президентите изразиха общото си намерение да засилят своето политическо, търговско и икономическо сътрудничество, включително и в сферата на енергетиката, посочиха в комюнике от руското правителство.

Според антикремълския канал SVR в Телеграм обаче истинската цел на Путин е била да се увери в “лоялността” на африканския лидер, като е допълнил, че обмисля посещение в ЦАР в “близкото бъдеще”.

Путин вече смята, че възможността за бягство е реалистична, така че е важно да знае, че има варианти и че те са напълно възможни, допълват някои руски медии, които отразяват темата.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ