15.9 C
Sofia
17:07 | 18 May 2022
НачалоНовини от светаПутин: Както през 1945 година победата ще бъде наша!

Путин: Както през 1945 година победата ще бъде наша!

Според Зеленски Русия организира "кървава реконструкция на нацизма" в Украйна, но "никое зло няма да избяга от отговорност и няма да може да се скрие в бункер".

Сайтът на Кремъл публикува поздравително послание от руския президент Владимир Путин към чуждестранни лидери по повод 77-ата годишнина от победа във Втората световна война, нарчина в Русия “Великата отечествена война”.

В телеграми до главите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики Путин каза, че днес руските военнослужещи “като техните предци” се “борят за освобождението на родната си земя от нацистката мръсотия. Путин изрази увереност, че както в 1945 г., победата ще бъде наша”, пише в сайта на Кремъл.

Тези телеграми бяха изпратени до лидерите на следните държави: Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, Абхазия, Южна Осетия, както и до “народите на Грузия и Украйна”.

На сайта на Кремъл се посочва, че в съобщение, адресирано до ветераните от войната и граждани на Украйна, Путин “подчерта недопустимостта на реванша на идеологическите наследници на победените във Великата отечествена война”.

В неделя сутринта президентът на Украйна записа видеообръщение по повод Деня на паметта и помирението (така наричат в Украйна 9 май), в което сравнява руската инвазия в Украйна с действията на нацистка Германия по време на Втората световна война.

“Тази година казваме “Никога повече” по различен начин. Чуваме “Никога повече” по различен начин. Звучи болезнено, жестоко. Без възклицание, но с въпросителен знак. Казвате: Никога повече? Кажете на Украйна това”, каза Зеленски.

Според Зеленски Русия организира “кървава реконструкция на нацизма” в Украйна, но “никое зло няма да избяга от отговорност и няма да може да се скрие в бункер”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ