4.4 C
Sofia
8:19 | 09 December 2022
НачалоНовини от светаПутин е готов за дълга война с Украйна

Путин е готов за дълга война с Украйна

Дори да успее да превземе Донбас, Путин не планира да спре до там, казват американците.

Това е оценката на разузнаването на Съединените американски щати. Възможно е да се въведе военно положение и Путин да се готви за дълга война.

Възможно е руският президент да въведе военно положение, смятат още американците. Владимир Путин се готви за дълга война в Украйна. Това е оценката на разузнаването на Съединените щати.

Дори да успее да превземе Донбас, Путин не планира да спре до там, казват американците. Сегашното развитие на бойните действия увеличава шанса Путин да прибегне до по-драстични мерки. За да постигне амбициозните си цели, Путин вероятно ще търси повод да въведе военно положение в Русия. Стратегията на руския президент залага на това, че западът ще се умори да помага на Украйна, казаха разузнавачите пред американския сенат.

“Путин вероятно разчита, че решимостта на Съединените щати и Европейския съюз ще отслабнат, след като се влоши ситуацията с недостига на храни, инфлацията и цените на енергията. Освен това, понеже и Русия и Украйна смятат, че могат да отбележат прогрес във военно отношение, не се вижда реалистичен път за преговори, поне в близко бъдеще. Битката, която се превръща във война на изтощение, става по-непредсказуема. Това се комбинира с несъответствието между амбициите на Путин и настоящите способности на руската армия да води конвенционална война. Така в близките месеци може да се придвижим към ескалация”, каза Аврил Хейнс, директор на разузнаването на САЩ.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ