24.8 C
Sofia
22:50 | 07 August 2022
НачалоНовини от светаПоредна масова стрелба в САЩ

Поредна масова стрелба в САЩ

Двама са убити, четирима са ранени..

Двама души бяха убити и четирима – ранени при масова стрелба в нощен клуб в Индиана. В Чикаго при подобни инциденти през уикенда са загинали четирима души.

На този фон група в американския Сенат обяви, че е договорила законодателна рамка.

Двупартийната група, която работи върху промените в законодателството за оръжията, включва 20 сенатори. Половината от тях са републиканци, които са твърди привърженици на правото на оръжие, а заедно с това и политически съюзници на Националната оръжейна асоциация. С подкрепата на тези 10 републиканци възможността да бъде гласуван законът е реална, тъй като с тях и 50 демократи ще има необходимите 60 гласа за приемането му.

Не е сигурно обаче, доколко предвидените мерки ще променят тази вълна от насилие, тъй като те предвиждат най-вече повече пари за безопасност в училищата, по-сериозни проверки на досиетата на купувачите на оръжие под 21 години, стимулиране на щатите да прилагат свои закони за оръжията, наказания за покупки на огнестрелни оръжия.

Преговорите на сенаторите бяха предшествани от няколко знакови масови стрелби напоследък в страната, сред които две миналия месец – в училище в Увалде, Тексас, където бяха убити 19 деца.

В края на миналата седмица в САЩ имаше многохилядни демонстрации с настоявания за законодателни мерки за намаляване на насилието с огнестрелни оръжия.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ