4.7 C
Sofia
2:25 | 07 December 2022
НачалоНовини от светаЛондон и ЕС ще бойкотират руската делегация на срещата на Г-20

Лондон и ЕС ще бойкотират руската делегация на срещата на Г-20

Обединеното кралство и ЕС ще бойкотират изказванията на руската делегация на срещата на Г-20 в Индонезия следващата седмица. Вестник “Дейли телеграф” съобщи, че Лондон и Брюксел възнамеряват да търсят изолация на Москва на форума.

“Обединеното кралство като цяло не е заинтересовано да координира външната политика с ЕС, но по този въпрос имаме една и съща цел”, цитира изданието изявление на представител на външната служба на ЕС.

По време на срещата на върха Обединеното кралство и Европейският съюз ще призоват Руската федерация за деескалация на конфликта в Украйна, твърди вестникът. ЕС ще даде да се разбере, че преговорите за мирно уреждане трябва да се проведат при условия, приемливи за Киев.

В същото време европейските столици смятат, че всеки призив към Русия за деескалация може да не бъде отразен в заключителната декларация на срещата на върха поради позицията на Москва и Пекин. Представителят на ЕС определи руско-китайското сътрудничество като “безгранично приятелство”.

Срещата на Г-20 ще се проведе на 15-16 ноември в Бали. Владимир Путин няма да присъства, руската делегация ще бъде ръководена от външния министър Сергей Лавров.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ