0.3 C
Sofia
18:11 | 29 January 2023
НачалоНовини от светаЗеленски: Украйна се нуждае от модерни танкове - и аз ви моля...

Зеленски: Украйна се нуждае от модерни танкове – и аз ви моля да ни предоставите

Русия продължава своята агресия и следователно подкрепата за Украйна трябва да продължи. Трябва да се предприемат дългоочакваните стъпки за приближаване на мира, каза украинският президент Володимир Зеленски.

“Първата стъпка е нова сила. Украйна се нуждае от модерни танкове – и аз ви моля да ни предоставите тази отбранителна способност. Украйна се нуждае от постоянна артилерийска подкрепа с оръдия и снаряди. Имаме нужда от повече ракетна артилерия и повече ракети с голям обсег. Колкото по-ефективни сме с такива оръжия, толкова по-кратка ще бъде руската агресия. Второто е нова устойчивост. Трябва да поддържаме финансова, енергийна и социална стабилност през следващата година. Ако не загубим в тези аспекти, ще спечелим във всичко останало. Третото е нова дипломация. Украйна винаги е ръководила преговорния процес и е направила всичко, за да спре руската агресия”, каза президентът на на онлайн срещата на Г-7.

Сега, добави президентът, чувстваме възможността да използваме дипломацията, за да доближим освобождението на всички наши хора и всички наши територии.

Зеленски също благодари на Г-7 за тяхната историческа подкрепа за Украйна.

Президентът призовава Русия най-накрая да спре агресията и да изтегли войските си тази Коледа.

“Много скоро ще имаме празници, отбелязвани от милиарди. Коледа – по Григорианския календар или Нова година и Коледа – по Юлианския календар. Това е моментът нормалните хора да мислят за мир, а не за агресия. Предлагам на Русия поне да се опита да докаже, че е способна да се откаже от агресията. Би било правилно да започне изтеглянето на руските войски от международно признатата територия на Украйна тази Коледа. Ако Русия изтегли войските си от Украйна, това ще осигури трайно прекратяване на военните действия”, каза президентът.

Той отбеляза, че отговорът от Москва ще покаже какво наистина искат руснаците: мир или война.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ