4.7 C
Sofia
1:56 | 07 December 2022
НачалоКриминалниЗаловиха убийците на българския полицай

Заловиха убийците на българския полицай

Единият от братята убили полицая, вчера е пуснат на свобода...

Турските медии разпространиха първи снимки на задържаните за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров край Елхово. Двамата мъже бяха арестувани в Турция в понеделник вечерта. Като единият от тях вчера е пуснат на свобода.

Вчера те бяха изправени пред съда в Одрин. Срещу двамата заподозрени е образувано дело за убийството, според предварителното следствие. Вчера турските граждани с инициали E.E. и М.Е. бяха заловени при операция на жандармерията.

При претърсването им бе иззета и ловната пушка, с която е стреляно по българския полицай. Бяха открити и 23 броя ловни патрони. Турските медии посочват, че двамата имат регистрация в полицията за множество кражби.

Междувременно България и Турция са се договорили да създадат съвместна работна група за борбата с организираната престъпност, незаконната имиграция и митниците, която ще заседава всеки месец. Това стана ясно след срещата от тази сутрин на заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев и Венцислав Катинов с Валията на Одрин Кюршат Кърбъйък. Искането на българската страна е разследването за стрелбата, при която полицай Петър Бъчваров беше убит, да се води съвместно между двете държави.

Главният прокурор Иван Гешев благодари на турските прокурори за бързата реакция. В Twitter обвинител номер 1 написа, че “проблемът с трафика на хора, с който е свързано убийството на българския полицай, може да бъде решен само с общи усилия”.

Възможно е арестуваните за убийството на граничния полицай двама турски граждани да бъдат екстрадирани и съдени в България, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Елхово, където присъства на поклонението на убития граничар.

“Има такава възможност, но естествено тя зависи от решението на турските власти. Има образувани наказателни производства и в Турция, и в България. Вярвам, че прокуратурата ще направи такова искане по съответния ред и съответно турските власти ще се произнесат по него”, коментира Демерджиев.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ