0.3 C
Sofia
17:30 | 29 January 2023
НачалоНовини от светаЕрдоган: Ще приложим програма, благодарение на която ще свалим инфлацията до 20...

Ердоган: Ще приложим програма, благодарение на която ще свалим инфлацията до 20 процента

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че страната му е продължила усилията за намаляване на напрежението между Косово и Сърбия. С посредничеството на ЕС Белград и Прищина водят диалог за нормализиране на отношенията си от 2011 г. Той коментира и промените в страната, които ще се отразят пряко на инфлацията.

След заседание на турското правителство в Анкара вчера Ердоган посочи още, че страната му е продължила и с усилията за разрешаване на политическата ситуация в Босна и Херцеговина.

По думите му през следващите месеци ще се види как темпът на растеж на инфлацията постепенно се забавя. „Ще приложим програма, благодарение на която ще свалим инфлацията до 20 процента“, каза Ердоган.

„Продължихме усилия за разрешаване на политическата блокада в Босна и Херцеговина и за намаляване на напрежението в отношенията между Косово и Сърбия“, каза турският президент. Говорейки за икономическите предизвикателства, пред които е била изправена страната му миналата година, Ердоган отбеляза, че най-сериозният проблем на Турция е била инфлацията, която достигна 64,27 на сто на годишна база.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ