2.8 C
Sofia
11:59 | 31 January 2023
НачалоНовини от светаЕК за България след проверка: Отговаря напълно на изискванията за Шенген

ЕК за България след проверка: Отговаря напълно на изискванията за Шенген

Според еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, страната ни, както и Румъния и Хърватия, напълно отговарят на изискванията за членство в Шенген. Излиза, че България и Румъния са засилили защитата на външните си граници.

Задълбочената проверка на България, Румъния и Хърватия показа, че те изцяло изпълняват изискванията за влизане в Шенген. Това заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. И отбеляза, че допълнителни проверки, поискани от някои държави, са показали, че България и Румъния са засилили защитата на външните си граници.

Йохансон заяви, че Европейската комисия няма информация, че границата между България и Турция може да бъде премината срещу 50 евро. В петък нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че страната му иска да предотврати именно това.

Йохансон каза още, че министрите на вътрешните работи разполагат с всички доклади, сочещи, че България, Румъния и Хърватия отговарят на изискванията и очаква положителен резултат за приема и на трите страни при гласуването на 8 декември.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ