10.6 C
Sofia
1:01 | 26 March 2023
НачалоНовини от светаЕвакуацията в Мариупол е подновена

Евакуацията в Мариупол е подновена

Евакуацията върви много бавно, защото въпреки обещанието за прекратяване на огъня руските атаки продължават, твърди украинската страна.

От територията на металургичния комплекс “Азовстал” в Мариупол са изведени 50 души. Евакуацията върви много бавно, защото въпреки обещанието за прекратяване на огъня руските атаки продължават, твърди украинската страна.

Според Кремъл военни действия не се водят, от оттам потвърдиха информацията за 50 евакуирани. Днес операцията ще продължи.

По последни данни на територията на завода има най-малко 200 цивилни. В изказване пред британска организация президентът Зеленски заяви, че за да има преговори с Русия тя трябва да се върне на позициите си от преди началото на войната.

В традиционното си среднощно послание Зеленски обяви, че се търсят варианти за спасяването на военните от “Азовстал” и по дипломатически път.

“Продължаваме евакуацията от Мариупол, от “Азовстал”, с посредничеството на ООН и Червения кръст. През изминалите часове е организирано извеждането на повече от 40 цивилни – жени и деца. Работим и по дипломатически възможности за спасяването на военните, останали в “Азовстал”. В това участват влиятелни медиатори и държави”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ