5.1 C
Sofia
17:33 | 27 November 2022
НачалоНовини от светаДжо Байдън смята да се кандидатира за втори мандат, като президент на...

Джо Байдън смята да се кандидатира за втори мандат, като президент на САЩ

Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80 години, заяви вчера, че има намерение да се кандидатира за втори мандат през 2024 г, но още не е взел окончателно решение...

Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80 години, заяви вчера, че има намерение да се кандидатира за втори мандат през 2024 г, но още не е взел окончателно решение, предаде Франс прес.

Запитан по въпроса в интервю по телевизионния канал Ем Ес Ен Би Си, демократът каза, че за момента не е решил, защото ако го обяви, ще последват цяла поредица от изисквания и „ще трябва да се държа като кандидат“.

Байдън каза, че съпругата Джил подкрепя повторното му явяване на избори за президент. „Съпругата ми смята, че вършим нещо много важно и не би трябвало да се отказвам от това“, каза Байдън, след като за малко беше замълчал.

Президентът вече беше обявил „намерението“си да се кандидатира отново, но остана уклончив.

Байдън е най-възрастният президент, избиран някога в САЩ. Той навършва 80 години на 20 ноември. В началото на евентуалния си втори мандат той ще е на 82 години, а в края му – на 86.

Неговата възраст редовно подхранва спекулации вероятно ли е да се яви на избори отново.

Байдън и Демократическата партия се готвят да преминат теста на междинните избори на 8 ноември, които традиционно са трудни за действащия президент.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ