16.8 C
Sofia
21:16 | 31 March 2023
НачалоНовини от светаГърция се превръща в портал за втечнен природен газ към света

Гърция се превръща в портал за втечнен природен газ към света

Гърция се превръща в портал за втечнен природен газ към останалата част на света, заяви в интервю за CNBC Евангелос Митилинеос, председател и главен изпълнителен директор на регистрираната в Атина Mytilineos Group.

“Гърция има уникална позиция, тъй като има много достъп до северната част на страната. Италия вече е много голям пазар, с директен тръбопровод от Африка в продължение на няколко години. ЗападнаЕвропа разполага със собствена инфраструктура. В Гърция нещата стоят по различен начин в сравнение с други места, като България, Северна Македония, Румъния – в цяла Югоизточна Европа е необходима инфраструктура. Ето защо Гърция става толкова популярна и е необходим толкова голям обем втечнен природен газ, за да се покрие цялото търсене”, каза той.
Митилинеос отново отправи критики по отношение на справянето на Европейския съюз с енергийните разходи за индустрията и заплахата от деиндустриализация на Европа: особено след прилагането на закона на Байдън за ограничаване на инфлацията (ЗОИ). В качеството си на президент на Eurometaux той обеща, че ще продължи да защитава европейската индустрия.

“Смятам, че Съединените щати постъпиха правилно в този момент, а европейците изостават от тях”, заяви Митилинеос.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ