-5.8 C
Sofia
8:46 | 06 February 2023
НачалоНовини от светаГърция ограничава тютюнопушенето, готви промени в закона

Гърция ограничава тютюнопушенето, готви промени в закона

Целта е децата, родени в Гърция през 2025 г., да бъдат първото поколение, което не пуши и не е изложено на тютюнев дим.

През следващите три месеца гръцкото Министерство на здравеопазването ще подготви промени в закона за тютюнопушенето, като разширява забраната на употребата на тютюневи изделия в кафенета, барове, ресторанти, които са затворени с навеси, плексиглас и други предпазни бариери, пише „Катимерини“.

Министерството ще се постарае да отстрани пропуските в законодателството за борба с тютюнопушенето, което разрешава определени затворени помещения да се класифицират като открити, което позволява на посетителите да пушат в тях.

В сътрудничество със съответните ведомства министерството е пристъпило към актуализиране на закона за забрана на тютюнопушенето и дава по-точно определение на местата, където пушенето е забранено, както и предефинира тютюневите изделия, чиято употреба е забранена на закрити обществени места, като взима предвид всички нови изделия, които са на пазара.

Планирано е и предприемане на действия за предотвратяването на пушенето от най-ранна възраст. Целта е децата, родени в Гърция през 2025 г., да бъдат първото поколение, което не пуши и не е изложено на тютюнев дим.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ