18.8 C
Sofia
4:04 | 07 July 2022
НачалоНовини от светаБайдън иска да смени посланика на САЩ в България

Байдън иска да смени посланика на САЩ в България

Американският президент Джо Байдън предлага нов посланик на САЩ в България.

Американският президент Джо Байдън предлага нов посланик на САЩ в България. Това е бившия посланик на САЩ в Хърватия и Хаити Кенет Мъртън.

Информацията става ясна от прессъобшение, публикувано на сайта на Белия дом.

Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за поста на Херо Мустафа, която е у нас от 2019 г. За да стане факт номинацията трябва бъде одобрена от Сената.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа служба, клас “Кариерен министър”. Наскоро той е бил временен посолство на САЩ в Хаити. Преди това е бил главен заместник-помощник-секретар в Бюрото за глобално управление на таланти, а преди това е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо. Мертен също е служил като посланик в Хърватия, посланик в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Мертен е бил икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, Франция, изпълнителен асистент в Бюрото по икономически и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши офицер в оперативния център на Държавния департамент.

Мертен получава бакалавърска степен от университета в Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен степен от Американския университет във Вашингтон.

Той е носител на множество награди, включително Grande Croix of Honor от правителството на Хаити за подкрепа при земетресение, наградата на Райън Крокър за изключително лидерство в експедиционната дипломация и хуманитарната награда CORE Shandling.

Говори хаитянски креолски, френски, немски и испански.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ