16.5 C
Sofia
8:32 | 29 May 2022
НачалоКриминалниЗадържаха 21 педофила

Задържаха 21 педофила

Намерени са и наркотични вещества. Работата по случая продължава.

21 лица са задържани за 72 часа в рамките на специализирана операция, по време на която е разбита мрежа от педофили, информираха от Софийска районна прокуратура. 16 от задържаните са от София, а други 5 – от други области.

На всички задържани е повдигнато обвинение. Издирват се още четирима души като един от тях е напуснал границите на България.

Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера, благодарение на действията на така наречените “ловци на педофили”.

През последните месеци те се представяли за непълнолетни момичета и момчета в сайтове за запознанства и са си уреждали срещи със задържаните. На срещата се идентифицирали и правили записи, които в последствие предали на органите на реда.

Благодарение на тези записи са установени членовете на мрежата от педофили и вчера са арестувани. Най-възрастният от тях е на над 70-годишна възраст. Някои от задържаните вече са били осъждани.

В рамките на вчерашната акция са извършени над 30 претърсвания на адреси и МПС. Намерени са и наркотични вещества. Работата по случая продължава.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ