15.5 C
Sofia
7:42 | 29 May 2022
НачалоНовини от БългарияВъздушният трафик над България скача с около 40%, заради затворените украински летища

Въздушният трафик над България скача с около 40%, заради затворените украински летища

„Ръководство на въздушното движение“ е подготвило секторни конфигурации за поемане на трафика, като са направени и симулации.

ДП Ръководство на въздушното движение има готовност да обслужи повишения въздушен трафик над България, съобщават от там. Около 4.00 часа тази сутрин украинските власти публикуваха НОТАМ съобщение за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за граждански полети, включително и летищата на територията на Украйна.

Поради потенциална опасност за гражданското въздухоплаване Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) издаде бюлетин, който препоръчва авиокомпаниите освен територията на Украйна, да избягват и райони на около 200 км разстояние от украинската граница навътре в териториите на Русия и Беларус.

Очакваният ръст на въздушния трафик в българското въздушно пространство е около 40%. ДП „Ръководство на въздушното движение“ е подготвило секторни конфигурации за поемане на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е нужният брой ръководители на полети.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ