16.1 C
Sofia
7:28 | 25 May 2022
НачалоРегионални новиниВарнаУкраинските бежанци във Варненско се местят в по-луксозни хотели

Украинските бежанци във Варненско се местят в по-луксозни хотели

"Те не са затворници и никой не може да ги задържи в един хотел, но се получава нелоялна конкуренция, но за разлика от конкуренцията, която би била в сезона, тук тя е напълно неконтролируема, тъй като дадения украински гражданин бива напълно безплатно настанен както при нас, така и в 5-звезден хотел“

Част от украинските бежанци напускат хотелите с по-ниска категория и отиват в по-луксозните места за настаняване. Това каза Преслав Луканов, управител на двузвезден хотел в курортния комплекс Златни пясъци.

“В момента от това да приютим хора, които бягат от война, се получава един чист туризъм и конкурентната среда не е такава, каквато би трябвало да бъде. Даден украински гражданин, който е настанен абсолютно безплатно в двузвезден хотел и вижда възможността да се самонастани в по-висока категория хотел, тъй като колегите отвориха на първа линия 4 – 5-звездни хотели, решава да направи това нещо и никой не може да го спре”, коментира Луканов.

“От една страна, те не са затворници и никой не може да ги задържи в един хотел, но от друга – това нещо е напълно неурегулирано нито от институциите в България, нито от нашия бранш. Получава се нелоялна конкуренция, но за разлика от конкуренцията, която би била в сезона, тук тя е напълно неконтролируема, тъй като дадения украински гражданин бива напълно безплатно настанен както при нас, така и в 5-звезден хотел“, допълва Луканов.

Той и колегите му очакват решение от държавата, ако има някакъв начин украински бежанец, който е настанен в даден хотел или къща за гости, да бъде ограничен да се мести в други хотели. Луканов обясни още, че през последните дни приливът на бежанци от Украйна драстично е намалял.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ