13.5 C
Sofia
6:24 | 25 May 2022
НачалоНовини от БългарияТрите дружества на БДЖ се сливат в едно.

Трите дружества на БДЖ се сливат в едно.

За да се модернизира и да излязат на печалба трите дружества на 3-те компании в БДЖ ще се слеят в Национална компания „Български държавни железници".

За да се модернизира и да излязат на печалба трите дружества на 3-те компании в БДЖ ще се слеят в Национална компания „Български държавни железници” обяви министърът на транспорта Николай Събев на среща с журналисти рано тази сутрин. Идеята е да се повиши производителността на дуржествата и те да излязат на печалба, допълни още той:

“В момента има следната структура: БДЖ холдинг, който управлява БДЖ “Товарни превози” и БДЖ “Пътнически превози”. Това са три предприятия с три отделни администрации и пълен екипаж. Вливат се трите в едно, махат се тези, които не могат да работят и да функционират както трябва – като администрации и започваме да вдигаме производителността и да управляваме разходите на това предприятие. Пътната карта трябва да е готова до 18 февруари и след което влизаме в екшън, вливане на компаниите в едно е най-добрият вариант”.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОПУЛЯРНИ НОВИНИ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ